Olet täällä

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa menu_set_active_trail() (rivi 2405 tiedostossa /home/clemac/public_html/includes/menu.inc).

etusivun kuva

KIINTEIST√ĖJEN L√ĄMP√ĖKAMERAKUVAUS PALJASTAA

  • Eristeviat, kylm√§sillat ja ilmavuodot, jotka lis√§√§v√§t energian kulutusta, laskevat asumisviihtyvyytt√§ ja voivat olla terveyshaitta. Ero energiankulutuksessa ep√§tiiviin ja tiiviin rakennuksen v√§lill√§ voi olla hyvinkin huomattava. L√§mmitysenergia on jo nykyp√§iv√§n√§ liian kallista tuhlattavaksi saatika tulevaisuudessa jatkuvan energian hinnan nousun johdosta. Hallitsemattomat ilmavuodot rakenteiden kautta voivat aiheuttaa kosteus- ja homevaurioita rakenteissa ja niist√§ johtuvaa oireilua ja terveyshaittoja asukkaille. Lis√§ksi rakennuksen alapohjan ilmavuodot esim. radon alueilla lis√§√§v√§t terveysriski√§.

  • Kosteusvauriot on mahdollista havaita rakennuksien sis√§lt√§, mik√§li rakenteen yli on l√§mp√∂tilaero ja/tai mik√§li kosteus ei ole h√∂yry√§ l√§p√§isem√§tt√∂m√§n pinnan takana. Tasakattorakenteissa, jossa l√§mm√∂neriste on heti katteen alla, kosteusvauriot voidaan havaita l√§mp√∂kuvauksella ulkopuolelta ns. muuttuvassa tilanteessa. Samalla menetelm√§ll√§ voidaan l√§mp√∂kameralla havaita esim. kivitalojen julkisivujen kosteusvauriot.

  • Lattial√§mmitysputkistot tai -kaapelit silloin kun on tarvetta todentaa niiden toimivuus/toimimattomuus tai niiden sijainti esim. lattiakaivon uusimisen tai lattiaan reikien porauksen vuoksi.

  • Taloteknisten laitteiden toimivuus, kuten patteriverkoston termostaatit ja vedenkierto, s√§hk√∂verkon huonot liitokset sek√§ ilmanvaihtoventtiilit ja tiettyjen putkistotukoksien ja -vaurioiden paikannus. Takkojen ja hormien halkeamat ja rapautumat.

KIINTEIST√ĖJEN L√ĄMP√ĖKUVAUKSEN K√ĄYTT√ĖKOHTEET

  • Uudisrakennuksen laadunvalvonta Maininta l√§mp√∂kuvauksesta on hyv√§ sis√§llytt√§√§ jo rakentajan kanssa teht√§v√§√§n urakka-sopimukseen. T√§m√§ yleens√§ lis√§√§ urakoitsijan ty√∂n huolellisuutta. Kuvaus on hyv√§ suorittaa jo siin√§ vaiheessa, kun rakennuksen ulkovaippa on teknisesti valmis, mutta sis√§puolen pinnoitusty√∂t ovat viel√§ tekem√§tt√§. N√§in mahdollisten vikakohteiden korjaus on nopeampaa ja edullisempaa verrattuna jo valmiiseen rakennukseen. L√§mp√∂kuvausraportista (ja mahdollisten korjausten j√§lkeisest√§ tarkistuskuvauksen raportista) j√§√§ dokumentti esim. my√∂hemp√§√§ mittauskohteen myynti√§ varten.

  • Kiinteist√∂n remontoinnin suunnittelussa korjaustarpeita kartoitettaessa L√§mp√∂kamerakuvauksen avulla ulkovapan l√§mp√∂teknisen kunnon toteamiseksi ei tarvitse turhaan purkaa rakenteita. N√§in korjaukset voidaan kohdistaa vain niihin kohtiin joihin se on tarpeellista. Ovi- ja ikkunaremontin tarpeellisuus on helppo todeta l√§mp√∂kamerakuvauksen avulla.

  • Kiinteist√∂n osto L√§mp√∂kuvaus perinteisen kuntotarkastuksen lis√§n√§ antaa luotettavan kuvan my√∂s kiinteist√∂n rakenteiden todellisesta kunnosta. Asialla on suora vaikutus kiinteist√∂n energiankulutukseen ja asumisviihtyvyyteen. Suoritetusta l√§mp√∂kuvauksesta j√§√§ ostajalle tarkat tiedot vikakohdista remontin suunnitteluun.

  • Ovi- ja ikkunanvaihtoremonttien laadunvarmistus L√§mp√∂kuvaus paljastaa asennusvirheet sek√§ puutteet tiivistyksiss√§ ja eristyksiss√§. T√§ss√§kin tapauksessa on hyv√§ jo ennen sopimuksen tekemist√§ urakoitsijan kanssa mainita l√§mp√∂kuvaksesta.

etusivun kuva

S√ĄHK√ĖKUVAUS

Sähköasennusten tutkimus on ollut ensimmäinen ja edelleen suurin lämpökuvaustutkimuksen sovellus. Sähkökuvauksen suurin etu on, että tutkimuskohteiden toimintaa ei tarvitse keskeyttää vaan ne voivat olla normaalissa käyttötilanteessa. Sähkömoottoreiden, -keskuksien, -pumppujen ja sähkönsiirron ongelmat kuten heikot liitokset ja ylikuormitukset tuotantolaitoksissa voidaan kohteeseen koskematta sähkökuvauksella paikantaa. Säännöllisellä ennakoivalla toiminnalla voidaan ajoittaa huoltotoimenpiteet haluttuun ajankohtaan ja estää yllättävät toimintakatkokset tai tulipalot.

TEOLLISUUDEN L√ĄMP√ĖKUVAUS

Teollisuudessa sähkökuvauksien lisäksi yksi ennakoivaa huoltoa oleva mekaanisen kunnossapidon osa alue on laakereiden kunnon toteaminen. Isojenkin kuljetinlinjojen tarkastus voidaan suorittaa lämpökuvaamalla nopeasti ja kustannus tehokkaasti verrattuna muihin menetelmiin. Teollisuutta haittaavat putkistotukokset ja -ahtaumat sekä eristevauriot voidaan lämpökamerakuvaksella myöskin paikantaa.

Määräaikaistarkastuksissa tarkastetaan tuotantolaitoksen koneet ja laitteet. Tuloksia verrataan aiempiin määräaikaistarkastuksien mittaustuloksiin ja näin voidaan päätellä laitteiden kunto ja mahdollinen huollon tarve.